Sındırgı

Slider

Süleyman Çetin Ekoköy Kriterleri Eğitimi Verdi

Ekoköy Nedir?

Ekoköy, doğal dünyayla uyum içinde, sürdürülebilir bir yaşam tarzını benimseyen toplulukların oluşturduğu yerleşim yerleridir. Bu topluluklar, çevre dostu uygulamalarla insan faaliyetlerinin olumsuz etkilerini en aza indirgeyerek, yenilenebilir enerji kaynakları kullanarak ve kendi yiyeceklerini üreterek sürdürülebilir bir yaşam inşa ederler.

Ekoköy Kavramı Nereden Çıktı?

90’lı yılların başında araştırmacı ve yazar Robert Gilman tarafından sürdürülebilirlik odaklı topluluklar olarak tanımlandı. 1995 yılında, dünya genelindeki ekoköyleri desteklemek amacıyla Global Ecovillage Network (GEN) kuruldu. İlk ekoköy, 1996’da Amerika Birleşik Devletleri’nde Ithaca’da çevreciler tarafından inşa edildi. Bugün GEN, dünya çapında yaklaşık 10.000 toplulukla işbirliği yapmaktadır. 

Eğitimde Ekoköylerin Gelişim Kriterleri Ortaya Kondu

Yeşil Orman Okulu koordinasyonunda, İklim Okulu iş birliğinde "Ekoköyler ve Ekoköy Gelişim Kriterleri Eğitimi" düzenlendi. Eğitimde Ekoköylerin Sürdürülebilirliği için gelişim kriterleri neler olmalı anlatıldı. Daha sonra "Orman Anaokulu Eğitici Eğitimleri" bünyesinde öğretmenlere yönelik düzenlenen eğitimin daha sonraki adımları Ankara’da gerçekleştirildi.

Eğitimde; “Proje Döngü Yönetimi ve Proje Yazma Eğitimi, Orman Anaokulu Eğitimi”, “Temel Yardım Becerileri” vb. konularda eğitimler verildi.




0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Mega Menu

blogger
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Sındırgı.net | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Sındırgı için ile..